lördag 12 maj 2012

Ängarna


Hej på er! Ja vi lever och mår riktigt bra både Lucky och jag. Men jag har haft problem med internet här uppe men nu fungerar det igen. DOCK extreeemt långsamt så bloggningen kommer bli lite svårt. Speciellt att ladda upp bilder. Men ska försöka så gott jag kan! Men kanske får hålla mig till bara en bild i varje inlägg.

Det har inte hänt extremt mycket sen sist. Vi har mest bara gått och vant in oss vid att bo häruppe i skogen. Varit ute och ridit med Hanna några gånger och det har gått bra. SUPERMYSIGA vägar överallt häruppe! Riktig trollskog. Och Lucky tycker det är superkul.

Idag har jag varit ute hos hästarna i cirka fyra timmar och mockat två boxar en lösdrift och två hagar! Rätt trött i armarna kan jag tala om. Normalt sett brukar jag och Hanna göra det tillsammans men hon är borta denna helg och det har inte blivit mockat i hagarna på några dar, så det var extremt mycket! Vi mockar varje dag i hagarna för att hålla det fräsht när dem är så små, Men snart är det dags att sätta upp större betes hagar! Kanske redan till veckan.

Till helgen är den akademiska ridkursen för Christoffer Dahlgren också som jag och Lucky ska vara med på. Är väldigt nervös men hoppas på en kul dag! Hanna ska med som fotfolk så får iaf sällskap.

Hoppas allt är bra med er!


(Jag och hästarna idag när en jobbarkompis kom förbi. Micko & citrin och Lucky & Rooster i bakgrunden!)


tisdag 1 maj 2012

Flytten!



Yes! Nu har jag och Lucky flyttat upp till ängarna hos Hanna! Lastningen och körningen dit gick jätte smidigt och bra. Lucky var väl inte jätte pepp att gå på transporten, men gud jag förstår honom! Usch för att åka i en sån där. Men efter några minuters övertalning så klev han på utan problem.

Urlastningen uppe hos Hanna gick också lugnt och smidigt till, Lucky var lugn men peppad. Han fann sig direkt i sitt nya hem! Och kan tala om att så nöjd som han ser ut nu har jag inte sett honom på länge! 

Visar lite bilder och berättar lite mer! 

Lucky möter Citrin, Micko & Rooster!


Hej hej!


Lucky fick gå ensam i padocken bredvid hagen första dagen. Men han var ändå riktigt nöjd!


Hihi min ''hingst''


Vi fixade iordning en lösdrift som man kan ''koppla ihop'' med padocken.


Så här ser det ut.


Lucky tvekade inte en sekund utan klev rätt in i lösdriften och tyckte det var SKITHÄFTIGT att kunna gå in och ut på egen hand! Haha han sprang in och ut flera gånger!


Min utsikt från mitt lilla hus! Kan se hästarna när jag äter frukost!


Trötta hästar dag 2


Då fick Lucky träffa Rooster på tu man hand! Blev kompisar direkt.


Travar kompisar!


Vi testade också att släppa ihop alla. Och det gick bra till en början! Men Lucky blev tyvärr lite väl hingstig och försökte betäcka stackars Citrin! Haha som egentligen var ganska villig. Hon blev störtkär i Lucky! Men ja vi fick sära på dem. Vill ju inte att han ska råka skada henne genom att hålla på och klättra på henne.


Ja så nu går Lucky ihop med Rooster och Citrin går med Micko. Dock är Rooster fortfarande lite tveksam mot Lucky efter ihopsläppet med allihop. Då Lucy blev lite väl bossig. men förhoppningsvis så lugnar det sig. Annars få kanske Lucky gå ensam i hagen bredvid dom andra vilken han nog skulle bli ganska nöjd med ändå han kan nosa på dem över staketet. Vi får se! 

Det blev massor med filmer och foton som kommer ut så småningom men tyvärr har jag inget eget internet i mitt hus, så kommer kanske bara kunna uppdatera några gånger i veckan. Men ska se om jag kansk fixa det så småningom! 

Och idag blir det förhoppningsvis en premiär ridtur ute i solen med Hanna! MYS!