torsdag 26 april 2012

Välkommen till Världen!


Idag när jag kom till gården och gick in i stallet så möttes jag av en rejäl överraskning i form av ett stort SPLASH och så kikade denna lilla krabat fram bakom Chayennes rumpa!


Japp gårdens ena sto fick en liten fin kille ikväll! Grattis till både mamma Chayenne och mina hyresvärdar! Så jävla kul att jag fick vara med på en fölning innan jag och Lucky åker!

Hingst bebis U: Chayenne E: Ampère

Välkommen till världen du lilla!


onsdag 25 april 2012

Equus HDR


Igår fick jag en sådan akut lust att redigera bilder så jag sprang iväg till stallet och plåtade några bilder på Lucky och han blev ett litet photoshop expriment! Försökte få fram en HDR känsla i bilderna. Alltså lite surrealistisk känsla, är det målat eller är det ett fotografi?

Och så här blev det! Vad tycks? Klicka på dem för att se dem större. 





söndag 22 april 2012

Extrem stable makeover!


Igår var jag hemma hos bästa Hanna  och hjälpte henne att fixa iordning inne i stallet! Vi fixade iordning en sadelkammare och jag smög in lite av mina saker inför flytten nästa helg! Här kommer lite bilder från gårdagens hurtiga arbete!

FÖRE!



( till höger om den vita dörren bakom skottkärran är in till själva boxarna. Finns dock bara två men vi ska bygga lösdrift!

EFTER!









 Visst blev det väl mysigt? Hihi och vi visade vart järnskor bör sitta ;) Fastspikade på väggen som dekor! Nu fattas bara jag och Lucky [v]





fredag 20 april 2012

Verknings bilder!


Jag fick en förfrågan häromdagen om några före och efter bilder på verkningar jag gjort. Nu är det ju så att jag inte fotat så många av dem! Men några Lyckades jag ändå skrapa ihop. Klicka på bilderna för att se dem större!

Detta är från en av de senare verkningarna på min Luckys vänster fram hov. Hade låtit det gått alldeles för långt mellan verkningarna och ja då blir hoven så här ful. Och tyvärr så orkade inte min kropp riktigt att ta allt just den dagen, har fixat det mycket bättre nu! Ska försöka komma ihåg att fota nästa gång det blir dags för verkning. 


Nästa bild är ifrån när jag och Hanna var iväg och hämtade Citrin förra helgen och verkade de två andra ponnyerna på mormors gård. Här är mitt gamla russ stos ena framhov. Dock gjorde inte jag allt själv då jag inte är lika van som Hanna så hon fick avsluta åt mig. Hon riktigt höga trakter på båda framhovarna.


Här är också russ stoets ena hov, höger bak tror jag. Mycket fina strålar där! ska en stråle se ut. Breda och lika släta som din egen handflata! Även här fick Hanna göra fin putset åt mig då jag blev så slut så jag skakade tillslut haha. Jag är jätte svag i kroppen.



Ja det var dem bilder jag kunde skrapa fram för tillfället! Men jag ska bli duktigare att uppdatera om min hovvård. Ska börja fota Luckys hovisar lite oftare! Promise



Plast lek



Igår så skulle jag bära ut plasten som varit runt hösilagebalen ur hagen. Började släpa den genom hagen och blev något förvånad när Lucky plötsligt dök upp bredvid mig och traskade lugnt bara några centimeter från plasten mellan oss. Han verkade mest bara nyfiken på vad jag gjorde, så jag började gå runt i hagen med plasten släpandes och han hängde på. Lyfte plasten skakade den och ingen reaktion! Så blev sjukt pepp på att hitta en pressening och börja utveckla denna lek lite!

Filmade lite smått! 


Och föresten så är flytten bestämd nu och den blir nästa helg! Jag och Lucky ska flytta cirka fyra mil bort till min bästa hästnördiga vän Hanna som bloggar från --> Flickan & Tuppen Hanna har ju förövrigt min lilla minishettis uppe hos sig nu som det kommer bli mycket pill med! Hanna bor långt ute i ödsliga skogen vilket kommer bli super bra för INGEN TRAFIK SÅ LÅNGT ÖGAT NÅR! = Jag och Lucky kan bralla loss längst vägarna bäst vi vill tillsammans med Hanna och hennes hästar!

Hanna och hennes arabvalack Micarno

Anledningen till flytten är som jag sagt tidigare att jag och Lucky inte riktigt passar in där vi är nu. Han mår inte bra och inte jag heller. Och jag vill ha stall sällskap ett tag! Så vi kommer vara uppe i skogen hos Hanna kanske bara några veckor eller kanske så långt som fram till hösten! Sen kommer jag tillbaka till Lysvik och förhoppningsvis kanske då till en egen gård eller ett ställe som passar mig och Lucky lite bättre! Det kommer bli superbra det här! Och ni kan se fram emot ganska exploderande nyfunnen inspiration och motivation från förhoppningsvis både mig och häst framöver!




torsdag 19 april 2012

Balansträning


Ska bara börja med att berätta att flytten har lagts på is just för tillfället. Men kommer att ske men vet dock inte när. Älskar gården vi är på och människorna där, men det fungerar inte riktigt för oss att vara där då våra olika hästhållningar ''skär'' sig lite och krockar ganska ofta. Dessutom blir det för mycket ändringar i Luckys vardag, ena stunden har han kompis och andra inte. Och detta blir han väldigt stressad av, men inget vi kan hjälpa då dem måste få göra det dom vill med sina hästar! :) Så vi ska leta efter ett nytt ställe. Dessutom är jag lite trött på att vara ensam i stallet skulle vara kul med en ridkompis!.

Iaf idag har vi gjort något tja lite udda hehe.

Balans träning
Ronja & Lucky style



Hehe ja idag har vi eller snarare jag tränat upp min balans på ett lite speciellt sätt. Jag hade nämligen tänkt låta Lucky få beta lite grönt idag som börjat dyka upp. Och tänkte då sitta på för att störa honom minst möjliga med rep och övrigt. Men jag har lite dåligt med tålamod att bara sitta still en längre tid. Troligtvis nån lättare variant av ADHD hehe. 

Iaf så slängde jag mig upp barbacka och tog med mig en bok och red ut på en äng. Japp tog med mig boken ''Konsten att tala med hästar'' som tidsfördriv.

Till en början så var det lite obekvämt, jag satt och var mest focuserad på hästen än boken och vinglade så fort han tog ett steg. Men sakta så började jag slappna av och komma in i boken.

Och plötsligt så satt jag där och följde hästens rörelser mjukt och stabilt. Det var riktigt häftigt! Precis som att man visste undermedveten hur och när hästen skulle röra sig och aktiverade precis rätt muskler för att följa med i rörelsen flytande. 

Då och då avbröt vi ätandet och läsandet och red runt och gjorde några övningar då även Lucky tråkar ut sig snabbt hehe. Och min balans var klart förbättrad! Så detta är absolut ett tips att testa på något säkert ställe där ni vet att hästen håller sig lugn. Och glöm inte att ändå vaka på omgivningen så inget kan smyga sig på er och skrämma hästen.


Lucky ska också få gå ute hela natten idag för första gången det här året. och det tror jag att han är nöjd med då han har en tendens att bli stel om han står för länge i box. Jag hängde ut hans SMHN för att han skulle ha något extra att pyssla med under natten och han kom glatt travandes och mötte mig när jag kom med det. Han älskar det verkligen hihi. Han föredrar det framför löst hö! 




måndag 16 april 2012

Changes.


Ja nu inom en förmodligen ganska snar framtid. Mest troligt redan under denna vecka så kommer det ske stora  förändringar i min och Luckys vardag. Vi ska nämligen flytta. Orkar inte förklara mer just nu. Men viss inom tid ska ni få veta allt! 

Men just därför så kommer bloggandet få ligga på is för min del just denna vecka iaf. Kommer ändå inte hinna göra nått med Lucky då det ska packas och plockas. Men jag lovar att när vi kommer tillbaka igen så kommer det att explodera med nyvunnen energi och motviation! För trots tråkigheter så kommer detta vara något riktigt bra för oss. 

Så ni får ha det bäst så länge så hörs vi snart igen!


lördag 14 april 2012

Kära återseenden.


Min älskade första ponny!

Igår drog jag och Hanna ner till min mormor. Vi åkte runt 7 ifrån värmland och var i Hallstahammar runt 12. Blev många kära återseenden för mig! Träffade min mormor, syster och moster. Samt mina tre små ponnyer! Russ stoet Refanette som var min första ponny. Och som alltid kommer ha största platsen i mitt hjärta! Samt mina mini flickor, Citrin och Felin. Vi verkade även hästarna innan vi åkte.


Iaf anledningen till att vi åkte ner var för att vi skulle hämta och ta med oss lilla Citrin! För Hanna ska nämligen få låna henne av mig ett par månader. Och lastningen gick super bra. Citrin knallade rätt in i transporten och sa inte ett ljud under hela resan utan verkade bara nöjd att få åka iväg. Dom andra ponnyerna hemma hos min mormor var tyvärr lite elaka mot henne. 

Lilla Gula Citrin

Hehe dock fick vi lära oss under hemresan att man INTE ska föra djupa samtal medan man kör bil. Vi åkte nämligen helt fel och hamnade i Mariestad haha. Vi åkte fel mellan Örebro och karlstad och glömde svänga av. Och en hel TIMME senare upptäcker vi att vi inte känner igen omgivningarna vi körde igenom haha. Dock hade vi tur och hittade tillbaka enkelt och snabbt. Men blev en timmes omväg hihi. Men kul hade vi!

Ankomsten hos Hanna gick lugnt till och Citrin sa fortfarande inte ett ljud. Trots helt ny miljö, lukter och att vi kom fram när det var becksvart. Hon fick nosa på Hannas två valacker snabbt innan vi tog in henne i stallet så fick hon vara där under natten. 

Morgonen efter gjorde vi henne fin. Verkade hovarna och drog av henne massor av vinterpäls sen släppte vi ihop henne med gabbarna. Och det gick super bra. Citrin ville mest kika runt på hagen med de andra hästarna nyfiket efter henne. 

Bilder från ihopsläppet! Citrin har haft pälsätare, därav den kala fläcken på halsen. Klicka på bilderna för att se dem större.




Är verkligen super glad att hon ska få vara där och bli riktigt ompysslad ett tag som den prinsessa hon är! Och det verkar hon också vara. 




torsdag 12 april 2012

Världens bästa vetrinär!?

ÄNTLIGEN säger jag! En vetrinär som faktiskt förstår sig på hästar! Nu vet jag vart jag kommer ringa om rådgivning om nått skulle gå på tok iaf. Woohoo!



onsdag 11 april 2012

Dagens lite roliga!



Skönhetsvård för hästtjejer




Det är ju ingen hemlighet att hästtjejer både ser betydligt yngre ut, och håller sig fräschare, än sina icke-ridande vänner i samma ålder. Frågan är varför det är så? Jag tror att jag har hittat svaret på gåtan.
Faktum är att hästtjejer använder ganska många olika hjälpmedel för att behålla sin skönhet och sitt ungdomliga utseende. Det är inte så att de besöker plastikkirurger för att behandla sig med botox eller några andra konstiga behandlingar Nej då, en hästtjej har helt andra, mer avancerade, knep för sig. En del av dem är gratis, medan andra är mycket dyrare än botox. Idag skall jag avslöja hästtjejernas alla knep:
Ansiktsbehandlingar
En två timmar lång uteritt i tio minusgrader har en fantastiskt åtstramande effekt på huden i ansiktet. Den minskar rynkor och ger en fräscht rosa ton i ansiktet som ingen rouge i världen kan mäta sig med. Läpparna blir dessutom, som en ren bonus, lagom svullna för en perfekt bimbo-sexig look.
En hästtjej behöver inte lägga pengar på några dyra ansiktsmasker. En lång arbetsdag i stallet täcker ansiktet på ett naturligt sätt med en perfekt ansiktsmask bestående av hästbajs, lera och annan stallsmuts. Bäst effekt uppnås om man väntar med att duscha i minst tre till fyra dagar.
Lite då och då så tar en hästtjej till det tunga artilleriet när det kommer till ansiktsbehandlingar. En grov peeling i ansiktet med hjälp av manegebotten ger ett enastående och bestående resultat. All gammal hud i ansiktet försvinner på ett ögonblick. Denna behandling är en av de bäst bevarande hemligheterna till hästtjejers ungdomliga utseende.
Hårvård
Vem behöver lockcremer, svindyra schampon eller hårinpackningar när man varje dag stänger in håret i en fuktighetsbevarande, ångande varm, hjälm under minst en timme i sträck. Dessutom så är hjälmen impregnerad av gammal svett och smuts vilket förstärker effekten för varje år som går utan att man byter hjälm. Det är också av denna anledning som man måste byta hjälm om den skulle spricka vid ett fall, eftersom den då läcker ut värme.
Kroppsvård
En hästtjej får inga celluliter eftersom hon varje dag nöter lår och rumpa i sadeln under minst en timme. Hemligheten här är att ju dyrare sadel du har, desto bättre är effekten av behandlingen. Det är just därför som alla hästmänniskor alltid vill ha en så dyr sadel som möjligt. Detta är också anledningen till att så många hästmänniskor börjar ridpasset i skritt och avslutar med galopp, man får helt enkelt en positiv kurva på celluliterna.
En timmes ridning bränner (enligt uppgift) lika många kalorier som en timmes shopping så det kan ju inte vara därför som hästtjejer så ofta har snygga kroppar. Hemligheten ligger nog istället i arbetet som utförs runt omkring hästeriet. Det skall mockas och stängslas. Det skall packas hö och det skall hämtas häst i hage. Resultatet är därför mycket bättre än Fläskis & Skuttis.
En hästtjej peelar även bort död hud på kroppen regelbundet. Det görs genom att man konstant går runt med hö, halm och spån innanför kläderna och på så sätt så uppnås en bra scrubeffekt. Detta kan också vara anledningen till att så många hästtjejer fryser när de har på sig vanliga, civila kläder. Det värmeisolerande lagret av halm och spån som finns i hästkläderna saknas ju normalt sett i dessa kläder.
Jag tror på det hela taget att den skönhetssalong som först kommer att förstå denna naturliga skönhetsvård som hästtjejer ägnar sig åt, och som sedan utformar sina behandlingar utifrån dessa principer, kommer att bli väldigt framgångsrika. Vad är väl lite botox emot en manegebottenpeeling trots allt?
Hämtat från: Tidningenridsport.se

tisdag 10 april 2012

Passar din sadel din häst?


Här kommer ett filmklipp som visar några av de tecken din häst kanske ger dig för att försöka tala om att sadeln inte passar. KIippet är på engelska men jag tror ni kan hänga med ganska bra ändå vad det handlar om!



Här kommer också några länkar till nio kortare filmsekvenser där du kan kolla mer noggrant hur din sadel egentligen passar på din häst. Väldigt lätt förklarat! Och väldigt intressant och sevärt! Jag ska absolut använda mig av dessa steg nästa gång jag får tillfälle och kolla båda mina sadlar hur dom egentligen passar. 



söndag 8 april 2012

Påskhelg

Ja det har det verkligen varit. Har knappt varit hemma alls utan har åkt runt och träffat vänner och familj.

Men idag så hann jag iaf med en liten ridtur på kvällen där jag testade tränset igen som jag plockade ihop för några dagar sen och som jag har snyggat till lite med en svart käkrem och ett nosludd. Testade även min gamla allround sadel. Som är något för liten åt mig i sitsen, men den fungerade bra ändå och verkade ligga bra på Lucky. Rätt skönt att ha en liten smidigare och lättare back up sadel när man inte orkar bängla med den rätt stora och tunga spanska sadeln! :)


Hade egentligen tänkt rida ut. Men Lucky styrde nosen direkt mot ''ridbanan'' och klev ner i den och visade tydligt att nej här ville det arbetas! Så det gjorde vi, tränade på lite ställningar, volter, åttor, serpentiner samt lite sidförflyttningar. Och han var super duktig!

Hehe och har hittat en fin fin motivations upphöjjare i rundbalen i hagen! När han varit riktigt riktigt duktig så får han ta några tuggor från den. Nej men skäms åsido, inget vi kör regelbundet, men idag var han hungrig så då fick det bli såhär. Att jag blandade in lite mat i träningen. Annars brukar han inte bry sig om det.



I morgon så skulle jag och en kompis egentligen ha åkt iväg ner till Västerås för att hämta mitt mini shetlands sto som hon ska låna av mig! Men det skulle blir riktigt dåligt väder och väglag i två dagar framöver. Så den resan tar vi på fredag istället. Så det får nog bli regnrock på gubben i morgon om det skulle regna och snöa och bli kallt.

Typ första gången det blir använt sen han kom till mig! Har satt på det och fått ta av det några gånger innan då vädret aldrig blev så dåligt haha. Jag täckar inte i onödan :) Han har inte haft täcke på hela vintern och mått prima ändå! 




torsdag 5 april 2012

Utvärdering


Red gubben ikväll på ''ridbanan'' i ett lite mer ordentligare pass med sadel och mitt nya ''LG bridle fattiglapp edition!'' hehe.

Det gick iaf superbra! Han var riktigt taggad på att få arbeta, trots att Roi fick komma in och käka sin kvällsmat. men det brydde sig inte Lucky om ett dugg, verkligen super nöjd och lyhörd häst ikväll. Och tränset fungerade utmärkt. han lyssnade på små fina signaler, ställde sig korrekt i volterna vilket han inte brukar göra samt började söka sig framåt nedåt! Vilket han bara gjort i repgrimma än så länge, aldrig i träns! 

Så ja än så länge fungerar det bra! Och kommer nog börja spara ihop så jag kan köpa ett riktigt innan kursen för Christoffer!


Heaven


Här kommer en redigerad kort liten filmsnutt från ridningen i tisdags som jag lovade! :) Inget häftigt klipp direkt. Utan var mest sugen på att redigera & testade ju bara underlaget under den ritten.

Iaf så kan ni se i en kort sekvens på någon milli sekund hur han har börjat söka sig framåt nedåt lite då och då! Fick bara med den lilla korta sekunden denna gång dock.

Och som alltid väljer youtube den fulaste stillbilden att representera klippet -.-