lördag 31 mars 2012


Hej på er!

Igår tog jag och gubben en liten tur ute i blåsten. Hehe gick väl inte sådär jätte bra då Lucky faktiskt drog iväg med mig för första gången. Det gick jätte bra till en början och han joggade på fint och var uppmärksam och lyssnade på mig, tills jag råkade lägga i fel växel och då liksom försvinner han in i sig själv och blir okontaktbar. Iaf så var vi inte långt hemifrån så han sprang ju hem. Men jag tackar vår skyddängel att vi inte möte någon bil!

Och jag blev varken rädd eller arg utan bara satt lugnt på honom och pratade och klappade tills han kom tillbaka till mig och  sen vände jag direkt och red en runda till i skritt. Så han skulle få varva ner och inte ''vinna'' på att springa hem. Och det gick jätte bra och han skämdes rätt rejält och skötte sig exta bra och var uppmärksam på mig till 100% haha.

Filmade lite under ritten! Och det är i den sista frekvensen han drar haha synd att det slutade filma precis då! Hade faktiskt varit lite kul att se.



Och igår kväll åkte jag iväg till en kompis några mil bort. För dom ska nämligen ha en grundkurs i hovvård där nu i helgen! Som jag var iväg på i somras, där man alltså lär sig att verka barfota hovar. Och jag åkte dit för att träffa alla hästtjejer som man bara känt över nätet och det blev en sen kväll haha. Var hemma fyra på natten! Men super kul att träffa alla lika sinnade själar och bara snacka häst i flera timmar.

Idag hade jag tänkt verka Lucky men det blåser nått så fruktansvärt. Så tror varken han eller jag skulle uppskatta att stå ute på stallbacken och göra det idag. Så får se om det blir i morgon istället. Och då tänkte jag försöka få med någon som vill fota lite också. För tror han får vila lite efter den rundan han tog med mig igår haha.

Hoppas ni får en fin & hästig helg!


onsdag 28 mars 2012

Tack Lucky [v]


Ja tack till gubben min! För idag kom jag nämligen i ett par jeans jag inte har kunnat ha på typ. Tusen år? Hehe så det är bara plus med att skaffa häst! 

Iaf så jobbar jag kvällen den här veckan vilket resulterar i att inget vettigt blir gjort i stallet förutom de dagliga sysslorna... Jag jobbar ju 14:00-23:30 och är hemma cirka 00:00. Sen upp vid 06:30 och ta ut hästarna och mocka och fixa och sen vill man gärna åka hem igen och sova nån timme till så man orkar med kvällen. Samt att man måste hinna laga mat emellan där och göra andra hemma sysslor. 

Vilket är skit jobbigt! Då jag har massor med inspiration och ideer! Men det får vänta till helgen och nästa vecka då jag slutar två istället! = Dirr till stallet och leka leka leka! Ska också rida ut och låta honom springa av sig rejält ute på rakan (vår spring sträcka) då dem fixat till den vägen nu så den såg jävligt perfekt ut för just det! 

Och vill ni veta en rolig sak? I Maj kommer Mike Beck till sysslebäck och har clinic en hel helg! Jag kopierar texten från evanemanget så får ni se vad det handlar om!


''I slutet på Maj, exakt datum är inte bestämt än ( vilket medför att det går att påverka än;) så kommer vi att ha en hästhelg i Sysslebäck. Mike Beck från USA kommer och ska ha en clininc 3 dar. Mike växte upp med Bill och Tom Dorrance. Han är otroligt duktig med hästar på alla sätt. Han har jobbat mycket med Buck Brannaman, Pat Parelli, Leslie Desmond mfl mfl.

Clinincen kostar 1800 för hela helgen om man har häst med sig och då ingår allt utom boende. Dock har vi billiga övernattningsmöjligheter.
Vill man komma som åskådare kostar det 250 kr för alla dagarna.

Dag 4 gör vi "slutprovet" Då ska vi nämligen driva ett gäng kor, kvigor och tjurar upp till en säter, totalt 9 djur tror jag. Denna tur brukar alltid va väldigt lyckad, många glada ryttare och hästar!:) Här kan man välja om man vill "jobba" eller ta det lugnt och njuta av naturen. Vill man ha en lugn tur så rider man fram i fronten. Det är frivilligt.''

detta är alltså vad gubben och jag ska åka iväg på! Men mycket förberedelser innan dess. Måste last träna, åka iväg till lite ställen med honom för att se hur han reagerar, bland annat tänkte jag försöka åka upp dit vi ska en gång innan och få rida med dem den rundan vi ska valla kossorna på för att se hur gubben reagerar och känner sig.

Och inom en snar framtid så ska jag & Matilda åka och hyra ridhuset här i närheten och åka dit med Lucky & Roi! Så ska jag testa rida runt där lite för det är ju snart dax för Christoffer Dahlgren igen om inte det krockar med clinicen. Och då åker jag ju hellre iväg på den! Christoffer kommer tillbaka med jämna mellanrum så det hinns med.

Så snart hoppas jag på en tid full späckad med roliga aktiviteter! Kram på er sålänge!


Cowgirl?


måndag 26 mars 2012

Can you do this with your horse?


Här kommer ett roligt och väldigt inspirerande klipp på en duktig tjej som heter Jonna och som bloggar på: http://mindwideopen.blogg.se Här med sin häst Winnie!

Detta är något som jag ska börja träna lite med Lucky framöver.





söndag 25 mars 2012

One of those rare days.


Ja idag har varit en såndär ovanligt bra dag där liksom inget har gått snett. Allt har bara flutit på, varit lugnt och mysigt. En riktig guldklimp för mig från en tid av bara skräp dagar! Promenerade till stallet vid cirka halv fem tiden och då skulle Roi iväg på löshoppning så jag möttes av den vanliga synen, Lucky instängd i sin box med boxdörr gallret stängt, och han orolig, svettig och skrikig.

Men så fort han fick syn på mig komma promenerandes över gårdsplanen så slutade han genast att skrika och slänga runt sig och jag gick in till honom, plockade ner boxgallret så han kunde ställa sig och titta ut och jag började borsta som vanligt. Och han lugnade sig snabbt och ställde sig och vilade och tittade på medan dom lastade roi och åkte iväg. Inte ett ljud. Det känns lite speciellt tycker jag. Det måste väl ändå betyda att man är en flockmedlem för honom. För det stod folk ute på gården och pratade och packade bilar och höll på. Men han blev bara lugn när jag kom.

Iaf så vi tog en promenad ihop och jag tog med kameran och testade den svarta repgrimman på gubben för första gången, vilken som var rätt liten hehe men orkade inte byta. Blev en super mysig runda ute i solen och värmen! Det stekte verkligen, helt underbart! Vi gick och ''pratade'', busade och ibland stannade vi och bara gosade . Helt perfekt är bästa beskrivningen.

Lite bilder från promenaden! Klicka på dem för att se dem större.







 Sista bilden är en bild jag tog på honom i hagen och har redigerat lite. Min Linslus!


När vi kom hem så märkte jag att Lucky inte var riktigt nöjd med bara en promenad, så jag tog ut honom på gårdsplanen och provade för första gången ''The friendly game'' en av de sju lekarna från Parelli. Och det gick så jävla bra! Han brydde sig inte ett dugg. Och när vi var klara med det så kom Matilda och Roi tillbaka och då tänkte jag att jag nog ville ha ett litet filmklipp på oss när vi provar det här, så jag plockade ut Lucky igen och Matilda fick filma lite. 

Hehe dock måste detta nog vara det mest flummiga, oseriösa och ofocuserade träningsklippet ever. Lucky var rejält uttråkad den här gången och det syns i klippet, men ni ser iaf vad det var jag gjorde för något. Men ni får försöka föreställa er det lite mer seriöst och focuserad helt enkelt hehe.

Hey i guess this is just us [v]





lördag 24 mars 2012

Problem med klippmaskinen?


kanske detta filmklipp kan hjälpa er. Michael Peace är en duktig hästtränare med några intressanta och hjälpande filmklipp ute på tuben! Och här är alltså ett som hjälper dig att hjälpa din häst att komma över rädslan för klippmaskinen. Men kom ihåg att alltid ta dessa steg i den takt din häst klarar av! Vissa hästar behöver mer tid än andra.





Lördag


Hejsan hej!

Jag glömde helt bort att uppdatera igår kväll efter turen. Så jag skriver om den nu istället. Orkade inte töla med någon sadel och ville inte rida helt barbacka så jag tog tömkörningsgjorden och satte stigbylgar i och satte repgrimman över tränset. Och jag red hela turen i den utan problem! Dock på slutet av turen fick jag ta till tränset, vilket ni kommer förstå lite längre ner.


Lucky i sin utstyrel inför turen.

Det var väl inte den bästa turen kan man väl säga hehe. Började skit mysigt, i typ tre minuter och sen möter vi en buss på första grusvägen vi tog in på... En sån där stor gul. Och ja den va ju skitläskig tyckte Lucky fast vi har gått förbi såna förut, fast dock inte på en så smal väg. Så det var bara att hoppa av och leda honom förbi den. Hehe jag blev ganska ledsen och sur, inte på honom men på att vi ALLTID ska möta lastbilar och annan skit när vi ska ut! Hehe han trodde dock att jag var sur på honom så han gick och puttade på mig och la mulen i nacken på mig tills jag berättade för honom att det inte var han jag var sur på. Då blev han nöjd. Sen hittade jag ingenstans att hoppa upp igen så vi fck promenera hemåt så jag fick sitta upp där istället.



Så vi fick ta en av de vanliga kortare rundorna istället... Tråkigt men ingen trafik iaf och var rätt mysigt tillsut ändå. Men Lucky va inte riktigt okej med de leriga partiertna av de vägar vi tog in på så vi fick vända och prova nya hela tiden. Och tillslut vände jag hemåt. Men tog in på vår ''spring'' stäcka först för att låta honom få springa av sig vilket märktes att han behövde!

Fin utsikt har vi iaf! ''Springstäckan'' är den mörka randen som går i mitten av bilden mellan ängarna, bara en liten del av den dock. Trädet visar undegär mitten av den. 


Men han va inte riktigt pepp på det till en början men sen kom han igång och satte av i sin travar trav. OCH gör en tvärnit ifrån den mitt på sträckan! Haha men jag satt kvar! Varför gjorde han det då? Jo ler fläck självklart. Så jag tröttnade och vände hemåt för att skita i resten av turen och då började han krångla för då hade han ju kommit upp i varv och ville springa! Och han blir ganska het och stark då så då fick jag ta till tränset istället för grimman. Men jag ville inte släppa honom på hemvägen ifall jag inte skulle få stopp på honom. Så jag fick sitta och hålla in honom hela tiden vilket varken han eller jag gillade.

Och vilket faktiskt resulterade i en stegring tillslut! Första gången han gjorde det med mig. Men jag blev inte rädd, arg eller åkte av utan jag bara stannade honom och satt och pratade med honom en långstund och strök honom på halsen tills han ''kom tillbaka'' till mig innan vi fortsatte. Jag förstod ju VARFÖR han gjorde det men jag kunde liksom inte göra något åt det för stunden. Han lugnade sig iaf men trippade fortfarande så jag lät honom trava den sista biten hemåt iaf. Då blev han lite nöjdare och jag kunde bromsa hehe. 

Så fick jag ta en promenad med honom när vi väl kom hem igen för att skritta av honom. 

Kommer verkligen försöka sätta igång honom mer nu med både longering och ridning så han inte ska behöva bli sådär het när han väl får springa. Det är helt enkelt en ny utmaning för oss att övervinna! Och det tror jag nog att vi kan [v]

Nu ska jag åka iväg och fika med en kompis och blir nog borta större delen av dagen. Så idag har jag bara varit och gjort mina sysslor i stallet samt borstat gubben grundligt och dragit av lite vinterpäls. Men han är ganska nöjd nu för han har fått Roi tillbaka! Så jag tror han klarar sig. Men i morgon ska jag och Matilda nog pyssla med hästarna och då tänkte jag att hon skulle få filma mig och gubben lite när vi klickertränar. Så vi får se vad det blir av det!

Vi hörs antingen senare eller i morgon då! Ha en fin Lördag på er!




fredag 23 mars 2012

Thank god its friday!


Yes! Äntligen är det fredag! Så sjukt gott att få vila ut lite. Fast känner jag mig själv rätt så blir det väl full rulle hela helgen ändå hehe

Nu har jag precis suttit och betalat klart lite räkningar och andra tråkiga saker. Och nu tänker jag åka ut till stallet och belöna mig med en ridtur om gubben har lust med det! Tänkte faktiskt försöka ta en lite längre runda och ha repgrimman över tränset och försöka rida hela turen i den för att se hur det funkar! Vill ju kunna rida honom i den sen men litar inte riktigt på den helt ännu. Så det är bara att börja träna och testa!

Sen tänkte jag faktiskt försöka titta igenom Parelli serien under helgen. Och ja som ni vet är jag inget stort fan av just Pat Parelli eller NH överlag, MEN det finns bra saker att plocka ur det, roliga övningar som jag och Lucky bara kan göra om till vårt sätt. Så tänkte ögna igenom level 1-4, cirka fyra timmar trooor jag men har ingen aning. Så får vi se om man kan hitta nån kul inspiration till klickerträningen där.

Jag hör väl av mig igen lite senare om hur ridrundan gick. Kram på er!


torsdag 22 mars 2012

Inspiration!


Lite inspirerande filmklipp på en otroligt duktig tränare. Dock tveksam till det första klippet där en mustang bara varit ''tam'' i cirka 120 dagar. Är lite tveksam mot att stressträna en häst så för att skynda sig för att visa upp den. Men duktig i can give him that.

Men VARFÖR i helskotta skodde dem mustangen? Han måste ju ha haft så superfina och starka fötter efter sitt liv i vildmarken. ...Suck!





tisdag 20 mars 2012

Ett trött sinne.


Ja det har varit en påfrestande tid för mig. Och det är inte slut än. Men jag försöker hålla humöret uppe bäst jag kan. Men är helt galet trött om dagarna och det påverkar vad jag orkar göra hos Lucky tyvärr och ber om ursäkt för det! Vi får hoppas att saker vänder snart.

Igår bara satt jag hos honom i hagen medan han åt och bara pratade men honom. Han är verkligen min oas i all kaos och stress. Allt bara försvinner när jag väl är där i vår lilla bubbla. Men den brister snabbt när jag går därifrån igen. Men jag kämpar!

Nu ska jag snart promenera bort till stallet och göra mina dagliga sysslor där. Och så får vi se om jag hittar på något med gubben om han verkar sugen. Och om jag orkar. Idag är jag riktigt riktigt trött. Iaf så då blir de nog antingen en promenad i skogen eller lite klickerträning. Vi får se helt enkelt vad vi blir sugna på.

Så länge så bjuder jag på några mobilbilder från gårdagens mysstund i hagen.








söndag 18 mars 2012

Bildbomb!

Här kommer en bildbomb från dagens photoshoot med mig & Lucky! Super duktiga Hanna som var snäll och kom ut och fotade. Klicka på bilderna för att få dem större och i ett bildspel.