onsdag 29 februari 2012

Mini ridhus?






When im with you the world around us blurs together. 

Idag så har jag klicker tränat med gubben i gårdens nya mini ridhus! Hehe mer känns som nya lösdriften kanske, men den blev också en perfekt liten tränings lokal! Som jag nog kommer försöka använda lite tills den ska börja användas till sitt riktiga ändamål!

Det gick riktigt bra men lite ofokuserat blev det förstås eftersom det var ett nytt ställe för honom och Matilda och hennes kille stod och tittade på. Och då blir ju även matte lite ofokuserad hehe. Men han följde med in utan att tveka fast vi aldrig gått in där förut. Och gick lugnt runt och nosade innan vi började. 

Jag typ tvingade stackars Matilda att fotografera lite. Och här kommer bilderna!

Klicka på bilderna för att få dem större!

Första bilderna är på när jag frihets longerar honom! Vi har inte testat detta på flera veckor. Men han tog genast ett nästan perfekt varv!












tisdag 28 februari 2012

Mållös Matte


Ja idag så har Lucky chockerat skiten ur mig. Fast på ett bra sätt!

Jag tar det hela från början! Kommer bli ett låångt inlägg men måste verkligen berätta om denna eftermiddag!

Jag åkte iväg till stallet efter jobbet för att ta mig en ridtur på gubben. Bestämde mig för att rida ut om det gick  bra och om annars så skulle vi träna i ''padocken''. Lucky började med att vara gullig när jag skulle upp! Jag har nämligen ställt en stubbe ute på stallplanen då han står stilla då när jag ska upp. Ställer jag mig på någon av de två brunnarna så går han bara iväg eller flyttar sig. Så stubben har fungerat bra hitills.


Ja så här kan det se ut när jag använder mig av brunnarna för att sitta upp! Hästen ställer sig alltid lite för långt bort. Bilder från första gången jag red honom efter han kommit till Lysvik! Bilder från min gamla blogg.

Iaf idag så skulle han busa till det lite! Han låtsades komma och ställa sig rätt och duktigt för att sedan sakta flytta undan sig när jag satt foten i stigbygeln så jag inte kunde hoppa upp. Hela tiden med öronen framåt och med bus i blicken! Sen kom han också underfund med att om han puttade på mig med mulen så ramlade jag ner från stubben. KUL! tyckte han och gjorde detta ett par gånger och var nöjd med sig själv. Jag bara skrattade åt honom och kontrade med att putta bort hans huvud ett par gånger och så stod vi en stund och ''kivades'' 

Sen kom han också en sväng och bara körde in huvudet i famnen på mig. Och då var det dags för lite mys! Stod och höll i hans huvud en lång stund och myste. Sen tröttnade han och ställde sig rätt och duktigt bredvid stubben puffade på mig och jag fick hoppa upp.


Och så begav vi oss iväg! grusvägarna var äntligen nästan helt bara och han traskade på pigg och glad. 

Men som ni vet så har ju Lucky varit EXTREMT fjantig och rädd för snöfläckar, snöblask och isfläckar på vägen. Senast sist vi var ut så travade han i sidleds förbi snöfläckar och fjantade sig. När vi har promenerat vid hand så går det superbra. Men han har total VÄGRAT när jag ridit. Trots mitt egna lugn och ''äsch din fjant'' kommentarer.

Men så idag när vi kom till ett ställe där snöisblask fortfarande låg kvar över hela vägen så förberede jag mig på att få vända om som alltid. Men vad gör skrället då? Han bara traskar på över snöblasket helt oberörd! Måste jag tillägga min stort gapande mun? Haha hade velat se mitt face! Jag blev så jävla chockad. Och detta fortsatte under hela turen. Han tillochmed TRAVADE över en längre och ren IS fläck. Helt oberörd!


Bildbevis!
Mama in chock! Detta var INTE möjligt för bara någon dag sen? VAD har skett?


Här travade vi! På 100% stenkross! Och med NOLL ömhet i hans barfota fötter! Helt oberörd häst även här. Slog inte ens av på takten.


Jag hoppas och ber att detta håller i sig nu och inte bara var en tillfällighet! Vågar jag tro att han äntligen kommit över sin halk skräck? Jag hoppas! Min duktiga kille! Blev helt galet stolt. Haha skulle böja mig fram och ge honom en morot som han bara tog i munnen och slängde iväg! Han tyckte bara att vi skulle fortsätta med turen.

Blev dock lite jobbigt när vi kom hem till stallet igen efter turen helt uppfyllda av lyckliga & nöjda känslor och jag upptäcker att 500 lappen i min väst var borta... Som jag skulle ha till stallhyran. Det fanns bara två hundra lappar kvar i fickan. Så det var bara att ta bilden och åka iväg längst med ritt rundan och leta i skymmningen. Lyckades backa in i ett träd eller något och trodde jag hade sönder bilen totalt. Men den klarade sig! Jag körde två varv runt rundan.

Och jag hade precis gett upp mitt sökande och vände hemåt när jag såg den i vägkanten! Jag HITTADE den haha vad är oddsen? Nästan precis hemma vid gården låg den också -.-

Såg även ett stjärnfall under mitt letande! Och önskade mig lite lugn och ro nu ett tag framöver! Haha får väl se om någon hörde. Nu ska jag iaf slänga mig ner i soffan och pusta ut!

Trött, chockad, glad & lycklig matte!



måndag 27 februari 2012

LG Bridle


Yes jag sitter och surfar runt efter ett nytt bettlöst ''bett'' åt gubben. Och jag har länge varit sugen på ett LG bridle.



''Har du någonsin testat att springa omkring med en sked i munnen? Det är så hästen har det varje gång den har ett bett i munnen. Bett kan vara smärtsamt, stimulerar matsmältningen och påverkar hur hästen andas och inverkar på dess steglängd. Bettet reducerar, individuellt, hästens naturliga grace och rörelse som den uppvisar i frihet.

LG Bridle, ett innovativ bettlöst träns som rättar till de ovannämnda problemen. Det uppfanns av Monika Lehmenkühler, i Köln, Tyskland. Under de 36 år hon ridit, har Monika utbildat och vårdat mer än 70 hästar, har hon uppmärksammat de problem hästar har med bett, oavsett vilken sorts bett det är. Hennes starka medvetande om de behov som dessa känsliga djur har och en intensiv önskan att sörja för deras välfärd ledde henne fram till  LG Bridle, ett unikt och innovativ bettlöst träns, tillverkat i Tyskland. 


LG Bridle tillåter ryttaren att rikta sina hästar med en precision som hittills inte setts i olika bettlösa format. Men som ger ryttaren en känsla av bett. 

LG Bridle ™ består av två hjul, ett mjukt nosläder band, och en kedje- eller lädercurb. Det kan sättas fast på valfritt huvudlag. När tyglarna sträcks snurrar det lilla hjulet, kortas nosbandet och curbkedjan (eller läderremmen) och slutligen huvudlaget, vilket ger ryttaren precis lagom kontroll. Kan också ställas in för enbart noskontakt. 


Haute école (High School dressyr) är inget hinder med LG Bridle ™. Vilket klart visar att det inte längre är nödvändigt att placera ett bett i hästens mun för att tillförlitligt kunna kontrollera den.''



Förstår ni hur sugen jag är på detta bett? Kostar dock 900kr. Så ska se om man kan göra en fuling och be någon smed att smida till två hjul! Kanske blir billigare. Annars så ska jag nog köpa detta så fort jag har råd!

Vad får ni för funderingar kring detta bett?


söndag 26 februari 2012

Vårsols ritt!


Det blev en liten ridtur för oss idag innan bion! (Se min korta recension om filmen War Horse i ett inlägg längre ner)

Jag red i hacket för första gången på länge då han varit så väldigt pigg de senaste turerna. Så behövde lite extra broms hehe. Och det blev en super mysig men dock lite kort tur ute i solen. Rätt härligt då det var jäkligt varmt! Hehe dock lite väl varmt tyckte stackars Lucky som blev rejält svettig av bara lite skritt och små trav! Och det kan jag förstå med den mörka tjocka pälsen.

Vi red in till samhället då asfalten var framme där och jag ville slipa lite på hans hovar samt så gillar han inte att bli riden i blött & slask vilket grusvägarna är just nu. Och jag ville ha en trivsam tur för oss båda idag!

Lite synd på schabraket som inte passade helt bra. Sadeln täcker lite av namnet, Det låg lite snett också, och det mesta syns iaf. Men skulle ha tagit ett dressyr schabrak. Men det får bli en annan gång!

Tog några mobilbilder från dagen! Klicka på dem för att få dem större.










Filmade lite när vi travade också! Han har blivit så duktig att trava långsamt och fint. Här travar han på slappa tyglar utan att öka takten! Detta var lite svårt för honom i början då han antingen saktade av till skritt eller travade på försnabbt. Men nu sitter det!








WarHorse


''War Horse är en berättelse om lojalitet, hopp och envishet på den engelska landsbygden under första världskriget.
Pojken Albert och hans häst Joey separeras från varandra när Joey säljs till försvarsmakten och sänds ut till fronterna i första världskriget men Albert ger sig inte utan strid. Trots sin unga ålder ger han sig iväg till Frankrike för att rädda sin kära vän.''


Yes har precis varit och sett denna film! Blev dock en aningen besviken. Hade förväntat mig något större i stil med ex mannen som talar med hästar eller så. Visst det var en bra film. men kanske ingen som man genast blev sugen att se igen. Men fin film var det och riktigt snyggt gjord.

War Horse får fyra av fem av mig!




EuroHorse 2012


Godmorgon blogg!

Det är nu söndag morgon och jag har precis sovit klart efter gårdagens rätt tuffa men otroligt roliga dag!

Gick ju upp fem för att åka och släppa ut gubben och mocka och göra allt klart. Sen åkte vi iväg mot Göteborg jag & två vänner. Och efter den långa resan (cirka 30 mil) så anlände vi till Eurohorse mässan! Det var väldigt roligt trots alla människor. Blir rätt tufft när man inte är van hehe. Jag bor ju i en pytte ort och är inte van vid att trängas med typ 60 000 pers! Vi traskade runt där i cirka fem timmar = rätt ont i fötter och ben. Och så kom vi väl hem runt elva på kvällen nångång. Behöver jag tillägga att jag var jäävligt trött?

Här kommer lite bilds! Klicka på dem om ni vill se dem större och i ett bildspel.






Vi hittade extreemt äckliga chips! Både smakade och luktade hamburgare. Jag gillar hamburgare, men chipsen var vidriga haha.









Och nu till frågan ni alla väntat spänt på. vad köpte jag på mässan? ;) Måste göra er lite besvikna där för jag köpte bara en sak! Ett beiget schabrak med Luckys namn broderat på. Inte mycket men blev sjukt nöjd med den lilla saken!

Det fanns ju självklart massa fina saker man ville ha! Men antingen var det för lite för dyrt eller så kände jag att det var nog inget jag egentligen behövde.

Här kommer två bilder på schabraket!



Idag ska jag kanske gå på bio och se filmen War Horse! Skriver lite senare och berättar om den om det blir något. Nu ska jag åka iväg till stallet och pyssla lite, kanske försöka ta en ridtur om jag hinner. Ha det gott så länge!