tisdag 21 februari 2012

Blankis & Magbesvär


Ja i morse var det INTE kul att plocka ut hästarna. Det var verkligen en sådan morgon jag faktiskt önskade att Lucky hade skor med brodd i. För självklart hade det töat och sen både regnat och snöat under natten och sen fryst på. Så hela stallplanen var rena hockey rinken. Samt hela vägen till hagen. Så det var bara att springa och sanda med snäckskal längst med vägen till hagen och utanför boxarna. 

Lucky var tveksam när han såg isen först men följde med ut utan att bråka. Och vi lyckades ta oss till hagen utan problem, han halkade till lite smått ibland men absolut inga allvarligare ''bambi'' incidenter och han höll sig väldigt lugn och samlad trots sin ''halka'' skräck. Men kul var det inte. Roi vägrade att gå ut först. Så det krävdes tillslut lite barskare övertalning och även han tog sig helskinnad till hagen. Och båda gick ner till höbalen tillsammans.

Längtar extremt mycket efter sommaren nu...

Iaf så kommer all eventuell träning att läggas bokstavligen på is ett tag framöver tills den antingen töat bort eller det kommer mer snö. Vilket kanske inte gör så mycket då jag fått någon skit med magen. Troligtvis magsår. Men är orolig över att det kan vara blindtarmen som spökar också. Då det är något som gått frekvent i släkten. Och det gör som ondast när jag rör mig så behöver nog ta det lite lugnt ett tag. 

Lösdriften är föresten klar nu. Och det blir inflytt för en av fölungarna där imorgon kväll, då den andra ska avvänjas i egen box inne i stallet först. Iaf så ska fölungen få gå med Roi i lösdriften som är Luckys hagkompis. Vilket kommer resultera i en hel del väsen... Lucky är extremt fäst vid Roi och kommer alltså stå ensam i sin utebox ute på gården och sen i hagen dagen efter. Vilken jag nu är livrädd för då det är lite isigt i hagen också. Så är jävligt rädd att han ska springa runt och vara orolig och då halka och göra sig illa... Men vad ska man göra då. han kan ju inte stå inne hela dagen. Så får vi väl se om han får vara med i lösdriften sen när allt lugnar sig. :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar