måndag 27 februari 2012

LG Bridle


Yes jag sitter och surfar runt efter ett nytt bettlöst ''bett'' åt gubben. Och jag har länge varit sugen på ett LG bridle.



''Har du någonsin testat att springa omkring med en sked i munnen? Det är så hästen har det varje gång den har ett bett i munnen. Bett kan vara smärtsamt, stimulerar matsmältningen och påverkar hur hästen andas och inverkar på dess steglängd. Bettet reducerar, individuellt, hästens naturliga grace och rörelse som den uppvisar i frihet.

LG Bridle, ett innovativ bettlöst träns som rättar till de ovannämnda problemen. Det uppfanns av Monika Lehmenkühler, i Köln, Tyskland. Under de 36 år hon ridit, har Monika utbildat och vårdat mer än 70 hästar, har hon uppmärksammat de problem hästar har med bett, oavsett vilken sorts bett det är. Hennes starka medvetande om de behov som dessa känsliga djur har och en intensiv önskan att sörja för deras välfärd ledde henne fram till  LG Bridle, ett unikt och innovativ bettlöst träns, tillverkat i Tyskland. 


LG Bridle tillåter ryttaren att rikta sina hästar med en precision som hittills inte setts i olika bettlösa format. Men som ger ryttaren en känsla av bett. 

LG Bridle ™ består av två hjul, ett mjukt nosläder band, och en kedje- eller lädercurb. Det kan sättas fast på valfritt huvudlag. När tyglarna sträcks snurrar det lilla hjulet, kortas nosbandet och curbkedjan (eller läderremmen) och slutligen huvudlaget, vilket ger ryttaren precis lagom kontroll. Kan också ställas in för enbart noskontakt. 


Haute école (High School dressyr) är inget hinder med LG Bridle ™. Vilket klart visar att det inte längre är nödvändigt att placera ett bett i hästens mun för att tillförlitligt kunna kontrollera den.''



Förstår ni hur sugen jag är på detta bett? Kostar dock 900kr. Så ska se om man kan göra en fuling och be någon smed att smida till två hjul! Kanske blir billigare. Annars så ska jag nog köpa detta så fort jag har råd!

Vad får ni för funderingar kring detta bett?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar